Pénz- és tőkepiac

Közgyűlést tart ma a Mol - Mire lehet számítani?

A technológiai cégeknek még jól megy! Az Apple tegnap este tette közzé negyedéves gyorsjelentését, mely jóval meghaladta az elemzői várakozásokat.

A technológiai óriás 1.33 dolláros részvényenkénti nyereségről adott számot, ami közel 15 százalékkal haladja meg a bázis időszakot, de bőven felülmúlja az elemzők által várt 1.09 dolláros szintet is. A jó adatok az iPhone és iPod készülékek felfutásának volt nagyban köszönhető.

Ugyanakkor a menedzsment a szokásoknak megfelelően konzervatív becslést adott a jelenleg is tartó negyedévre, szerintük 0.95 – 1.00 dollár között lehet az EPS eredmény (a piac 1.12 dolláros értékkel kalkulált), illetve az árbevétel szintjét 7.7 – 7.9 milliárd dollár közé várják (a piac 8.3 milliárddal számolt).

Jól látható módon a válság nem tudott még akkorát harapni az Apple-be, hogy az földre taszítsa a céget, és ezt a zárás utáni kereskedésben is díjazta a piac egy 3 százalékos emelkedéssel, ettől függetlenül kérdéses, hogy meddig tudják magukat tartani a technológiai cégek.

Ma tartja éves közgyűlését a Mol, a legfrissebb információk szerint a Szurgutneftegaz képviselői nem vehetnek részt az eseményen (mindazonáltal a kommunikációs csata az egyik napilap hasábjain 2007-et idéző méretet öltött). Figyelembe véve a menedzsment által közvetlenül és közvetetten kontrollált 48 százalékos csomagot, vélhetően minden javaslatot jóváhagy a közgyűlés. Mindazonáltal a menedzsment működésre és a kilátásokra vonatkozó kommentárjai, prognózisai azért tartogathatnak még érdekességeket a mai napon.

Ma ismét állampapír-aukciót tart az ÁKK, a tervek szerint 5-5 milliárd értékben bocsátanak ki 3, 5 és 10 éves államkötvényeket. Legutóbb február 12-én volt itthon kötvényaukció.

Szurgutnyeftegaz Apple közgyűlés árverés Ipod technológia Mol iPhone ÁKK
Kapcsolódó cikkek