Pénz- és tőkepiac

Kevesebben nyaralnak, de többen kötnek utasbiztosítást

Bár a gazdasági válság hatására kevesebben utaznak külföldre, a Netrisk.hu biztosítási portálon több mint 40 százalékkal több utasbiztosítást kötöttek az idei nyáron, június elseje és július 31. között, mint egy évvel korábban.

A növekedés azt is jelzi, hogy a külföldre indulók vélhetően nagyobb arányban biztosítják magukat a nyaralás idejére.

A Netrisk.hu statisztikája alapján a külföldi utazások átlagos időtartama gyakorlatilag változatlan, tíz nap. Drasztikusan nőtt ugyanakkor a nagyobb biztosítási fedezetet, kiemelt szolgáltatást nyújtó termékek népszerűsége: míg az exkluzív kategóriába sorolt biztosítások tavaly az értékesített kötvények mindössze 26 százalékát adták, az idén június-júliusban ez az arány 40 százalékra ugrott.



Az utazók mintegy 29 százalékos arányban választották az átlagos fedezetet kínáló termékeket, miközben a minimális, illetve alapszíntű szolgáltatási szintnek megfelelő kötvények aránya a múlt évi 43 százalékról 30 százalékra esett vissza. 

A nyaralásukat tervezők arra az esetre is biztosíthatják magukat, ha utazásuk meghiúsulna. Az útlemondás biztosítások népszerűsége – melyek meghatározott esetekben megtérítik a befizetett út árát – folyamatosan nő.

Az ügyfelek utasbiztosításra a nyaralás idején jelenleg átlagosan napi 887 forintot költenek a Netrisken kötött szerződések alapján.

utasbiztosítás nyaral Netrisk.hu
Kapcsolódó cikkek