Pénz- és tőkepiac

Átrendeződhet a kgfb-piac

Legalább egymillió autós mondta fel eddigi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb), hogy helyette újat köthessen – olvasható ki a napokban zárult kgfb-kampány eredményeiből.

Az is igaz ugyanakkor, a felmondók több mint negyede nem lett hűtlen a jelenlegi biztosítójához, ugyanott kötött új szerződést – csak olcsóbban.

A legnagyobb társaságok a pozícióik megtartását óriási átlagdíj-csökkentéssel tudták biztosítani, a jövő évi átlagtarifák nagyjából 20 százalékkal lesznek alacsonyabbak az ideieknél. A legtöbb szerződést – az összes kgfb mintegy negyedét – az Allianznál kötötték, de a piacvezető biztosítónál van a legtöbb felmondás is.

Ügyfélszerzésben az Uniqa áll az élen, a kampány nagy vesztese pedig a szerződéskötéstől eltiltott Wabard. Az első három negyedévben a biztosítók összesen csaknem 100 milliárd forintos bevételre tettek szert a kgfb-ből.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

kgfb piac biztosítási piac Wabard
Kapcsolódó cikkek