Pénz- és tőkepiac

Duplázta eredményét a Fundamenta

A lakossági betétállomány alapján az első tíz szereplő közé lépett a lakás-takarékpénztár.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. adózott eredménye közel a duplájára, 2 milliárd forintra növekedett 2009-ben, és mind a mérlegfőösszege, mind a befektetés- illetve betétállománya elérte a lélektani határt jelentő 200 milliárd forintot – hangzott el a lakás-takarékpénztár mai sajtótájékoztatóján. (A lakossági betétállománya alapján így a Fundamenta a tizedik legnagyobb szereplő a piacon.)

Gergely Károly, a társaság elnök-vezérigazgatója közölte: a Fundamenta a nehéz gazdasági környezet ellenére szinten tartotta értékesítését, tavaly 138 ezer lakástakarék-szerződést kötöttek. A betétszerződések száma meghaladta az 590 ezer darabot, a szerződéses összeg pedig több mint százmilliárddal, 1216,6 milliárd forintra nőtt.

Az elnök-vezérigazgató szerint a lakás-előtakarékossági konstrukció egyre meghatározóbb szerepet tölt be az otthonteremtésben. Ma már a két piaci szereplő (a Fundamenta és az OTP Lakás-takarékpénztár) ügyfélszáma együttesen jóval meghaladja az egymilliót, ami tizenkét százalék körüli penetrációt jelent.

„Célunk, hogy a jelenlegi magyarországi penetráció négy-öt év alatt megduplázódjon, azaz 20-25 százalék körüli szintre emelkedjen, ami a Fundamenta esetében 1-1,2 milliós ügyfélszámot jelent” – emelte ki az elnök-vezérigazgató. Az ezzel kapcsolatos optimizmust alátámasztja – tette hozzá -, hogy ma már minden fórumon az öngondoskodást ösztönzik szakértők és politikusok egyaránt, és az önrész szerepe egyre inkább felértékelődik a lakásfinanszírozásban.

vállalati jelentás Fundamenta
Kapcsolódó cikkek