Pénz- és tőkepiac

Eladási hullám - A piac a rossz hírekre kocentrál

A részvények az új negyedév kezdetére, és a csalódást keltő ingatlanpiaci, gyártói és munkanélküliségi adatokra gyengüléssel reagált. Csak egy short-zárási visszaemelkedés mentette meg a piacot a súlyosabb veszteségtől, ami reggel még jellemezte.

Szerző: Tradenet Global

A piac az elmúlt kilenc napból nyolcat gyengüléssel töltött, ahogy a piaci szereplők továbbra is inkább a rossz hírekre fókuszálnak. Még a Fed előző elnöke, Alan Greenspan is „tipikus szünetről” beszélt a gazdasági talpra állás kapcsán, hangsúlyozva, hogy a részvényárak erősen befolyásolják annak kimenetelét.

Az indexek csütörtökön is alacsonyabban végeztek. A Dow Jones 0.42%-kal került 9733 pontra. Az S&P500 index 0.32%-kal 1027 pontra, a NASDAQ pedig 0.37%-kal 2101 pontra került. A forgalom 1.6 milliárd volt a NYSE-n.

A Munkaügyi Minisztérium munkaerő-piaci jelentése fog a Wall Street figyelmének középpontjában állni pénteken, a július 4-i hosszú hétvége előtt. A jelentés felbátoríthatja a medvéket, mivel az elemzők kiábrándító adatokra számítanak.

Jövő hét forgalmasnak ígérkezik a Tradenet iskola életében, Mr. Meir Barak - a Tradenet nemzetközi iskolacsoport alapítója - újra Budapestre látogat. Az előző konferencia sikerére való tekintettel folytatódik az előadássorozat a Világgazdaság támogatásával és a mai napig kereskedő tőzsdeguru újabb tippeket és trükköket oszt majd meg az érdeklődőkkel arról, hogyan is lehet sikeres kereskedővé válni a tőzsdén. További információ a lehetőségről itt.

A tegnapi nap főleg short ötletek megvitatásával telt a Tradenet Online Klubban. A nap egyik legsikeresebb kereskedését Giltner Dávid oktató és elemző vetette fel. Ez az INCY nevű részvény volt, amely 10.80 $ alatt alakított ki egy technikai pontot shortra, az árfolyam 80 centes esést produkált, szép profitot eredményezve.


 
S&P 500 (SPY)

A piac a nap elején majdnem 2%-os esésével 9 hónapos mélypontra került a rossz gazdasági adatok után. Az első ízben munkanélküli segélyért fordulók száma 13 ezer fővel emelkedett, a folyamatban lévő ingatlan-tranzakciók 30%-ot zuhantak májusban, ami kilenc éve a legnagyobb havi zuhanás. A beszerzési menedzser-index júniusban 56.2 pont lett, ami sokkal alacsonyabb a várt 59-nél, és január óta a legalacsonyabb érték.

A nap elején végigsöprő erős eladási hullám délutánra erejét vesztette. A napi chart kalapács gyertyát rajzolt, ami elindíthat egy emelkedést, így a piac kiereszthet egy kis gőzt.

Az index 0.32% mozgással zárt 1027 ponton, vagyis a sokat emlegetett nyakvonal letörni látszik.

NASDAQ (QQQQ)

A Nasdaq továbbra is mélyebbre húzza az indexeket, és zárja az ollót a többi indexszel, amik már a héten letörték az éves mélypontokat. A Nasdaq tegnapi gyertyája hosszú alsó kanócot hagyott az éves mélypontjáig, ahonnan azonnal vissza is pattant. Az index így már sorozatban a tizenegyedik piros gyertyát rajzolja a napi grafikonon. A Nasdaq tehát jelentősen esett, de a kalapács gyertya éles korrekciós rallyt is kiválthat. Ha ez az eset megvalósul, az egy medve rally lesz.

Az index 0.37% mozgással zárt 2101 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A chip index a kereskedés elején nagyot esett, és letörte a 326-os támaszt is. A nap végére azonban kisebb pluszokig tudott visszaemelkedni, így szép kalapács gyertyát hagyott maga után. Nagyon valószínű, hogy az index pár napig emelkedni fog.

A szektor 0.24% emelkedéssel 333.11 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankszektor továbbra is a múlt hétfői hullócsillag gyertya hatása alatt van, amit a piac az 50 napos mozgóátlagon rajzolt 50 pontnál. Azonban más szektorokhoz és indexhez hasonlóan a bankok is kalapács gyertyát produkáltak, így a szektor rövid távú korrekciós rallyt hajthat végre.

A legközelebbi támasz 46 pontnál található, és ha ez elesik, a bankok is tesztelik 2010 mélypontjait.

Az index 0.93% mozgással 45.69 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

A biotechnológia szektor volt a egyik leggyengébbike, és számos részvény húzta lefelé, mint például a DNDN, ami 6.8%-ot esett. A szektor az idén első alkalommal törte le az EMA200-at, és nagy gyertyával zárt az indikátor alatt. Ez rossz jel, főleg hogy a szektor nem volt képes a délutáni emelkedésben feljavulni, ahogy a többi szektor tette – és ez egy további esésre utaló jel.

A szektor 2.18% mozgással 1001 ponton zárt.

INCY Dow Jones Meir Barak S&P Wall Street konferencia Nasdaq részvénypiac
Kapcsolódó cikkek