Pénz- és tőkepiac

Végre megjelentek az olcsó vételre vadászók

Az amerikai részvénypiac hatnapos vesztő szériája megtört, a piac pedig némi lélegzethez jutott. A kereskedés minden különösebb reggeli jó hír nélkül indult, mégis nyitás után nagyot emelkedett az árfolyam, hiszen a tőzsdei kereskedők között egyértelmű volt, hogy rövid távú túladottság következett be a két hónapos mélypont elérése után.

Szerző: Tradnet Global

Az áprilisi kereskedelmi deficit váratlanul 43.7 milliárd dollárra csökkent a márciusi 46.8-os érték után. Az elemzők 49 milliárdra számítottak. A csökkenés a rekordmagasságba emelkedő exportnak köszönhető.

A műtrágya- és energetikai szektor nagy erőt mutatott. Az olaj ára túllépte a 102 dollárt is a hírrek, hogy az OPEC-tagországok pedig nem tudtak megegyezni az olajkitermelési cél megemelésében, majd zárásra 101.7 dolláron állapodott meg.

Pénteken kevés hír jelenik meg, talán csak a kereskedelmi minisztérium import-export árainak adatának van esélye megmozgatni a piacot, de annak sem jelentősen.

S&P500 (SPY)

Úgy tűnik, sok piac szereplő volt benne az esésben, számítva a 125 pontig tartó hullámra. Az is lehet azonban, hogy ez nem egyhamar következik be, mivel a 2009-2011-es bika piacon sohasem tudott olyan mélyre esni az ár, hogy kényelmes beszállási lehetőséget adjon a bikáknak.

Ha az index meg tud állapodni 130 pont fölött, még mindig bizonytalanságban hagy bennünket a várható irányról. A következő kérdés tehát a 20 és 50 napos mozgóátlagos megtörésének kérdése lehet.
 

bikák műtrágya deficit spy export tradenet árfolyam
Kapcsolódó cikkek