Pénz- és tőkepiac

Elballagtak a bikák a Wall Streetről

Az amerikai részvénypiac tegnapi hanyatlásához az európai krízis új hírei, a további amerikai mentőcsomagról szóló pletykák és a vállalati gyorsjelentési szezon langyos nyitása is hozzájárult.

Szerző: Tradenet Global

Miután két napja Olaszországról, Európa harmadik legnagyobb gazdaságáról kiderült, hogy az adósságválság náluk is pusztít, a Moody’s minősítő Írország besorolását is bóvlira változtatta. Így Írország is csatlakozott azon országokhoz, melyek államkötvényei már nagy kockázatot mutatnak az államcsődre, mint a görög és portugál kötvények.

Megjelent a legutóbbi Fed-ülés jegyzőkönyve is, mely szerint számos bank küzd azért, hogy a kormány új pénzügyi politikát alkalmazzon a gazdaság ösztönzésére, ha a üteme továbbra is alacsony marad és a nem csökken számottevően.

Ettől a publikációtól a Wall Street befektetőiben ismét felkelhet a remény, hogy újabb mentőcsomag érkezik. A piac +0.61%-ot emelkedett a jelentés hatására, de a jókedvet gyorsan letörte a Moody’s leminősítése, mely ismét emlékeztette a játékosokat az európai problémákra.

Az előző napon is említett Novellus (NVLS $31.75) chipgyártó tegnap -11.25%-ot zuhant tovább a bejelentésre, hogy a megrendeléseik csökkenésére számítanak. A Microchip (MCHP $32.93) -12.14%-ot esett és az S&P 500 fő lehúzója volt, miután a cég csökkentette profitkilátásait. A JP Morgan gyorsan reagált a hírre, és a célárát 35-ről 29-re csökkentette.

Szerdán Bernanke Fed-elnök Washingtonba megy, és beszél a kongresszus előtt 10 órakor, és bemutatja féléves jelentését a monetáris politikáról. Az Electronic Arts (ERTS $24.17) játékgyártó részvénye -3.27%-ot esett a zárás utáni kereskedésben a Popcap felvásárlásának hírére. Az Electronic Arts 650 millió dollárt fizetne készpénzben, és további 100 milliót részvényekben.

A General Mills (GIS $37.05) valószínűleg nagy mozgást fog ma produkálni, ha a ma tartandó részvényesi közgyűlésen kiadott éves előrejelzés nagyon meglepi a piacot.

S&P500 (SPY)

A lehangoló jelentések le tudták rombolni a bikák jókedvét, és már nyoma sincs annak a lelkesedésnek, mellyel az index a múlt héten megközelítette az éves csúcsot. Az S&P 500 index a 20 és 50 napos EMA támaszán zárt. A végső határvonal a 130 pont a SPY ETF-en, melyet a vásárlóknak meg kell tudniuk védeni. A mai napon a bikáknak előbb még a pénteki opciólejárat miatt főhet a feje.

bikák Moody's Olaszország spy befektető adósságválság írország
Kapcsolódó cikkek