Pénz- és tőkepiac

A Wall Streeten még jó a hangulat

Pénteken 2 %-al a második emelkedő napot zárta egymás után a Wall Street. A növekedés hátterében az eurózóna stabilizációja, és a jó fogyasztói bizalmi index állt főleg. Mind a három nagy index visszatért a pozitív tartományba.

Szerző: Tradenet Global

A lassan érkező gazdasági riportok és a pénteken megjelenő negyedéves jelentések miatt jelentősen csökkent a kereskedési volumen. Kevesebb, mint 800 millió részvénnyel kereskedtek a NYSE-n. A kötvénypiac a Veteránok napja miatt zárva volt pénteken. Október vége óta, az S&P 500 a legjobb teljesítményével zárt.

Továbbra is az európai események játsszák a főszerepet. A piacok volatilitása közel háromszorosára növekedett augusztus vége óta, a szereplők az adóssággal terhelt európai kontinens eseményeire figyelnek. A múlt héten az olasz és a görög miniszterelnök is lemondott. Habár az amerikai gazdaság állapota kielégítő, a lassú növekedést sajnos visszahúzzák a globális problémák és nehézségek. A Dow 1.42 %-al, az S&P500 0.85 %-al, a Nasdaq 0.28 %-al emelkedett.

45. hét: az erős volatilitás csökkenne a héten, amennyiben az olasz és az európai helyzetben előrelépés történne, illetve jó számok jelennének meg a héten az amerikai gazdaság állapotával kapcsolatban. Kulcsfontosságú lesz a kiskereskedelmi eladás értéke, az és a Fed tisztségviselőinek a beszéde is valamelyest elterelheti a figyelmet az európai eseményekről.

A jelentésidőszak utolsó hetének indulunk neki. Kedden a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Walmart (WMT) tesz közzé jelentést a Home Depot-val (HD) együtt. Hétfőn a JCP, LOW és az URBN jelent. Kedden az ADSK, DELL, TJX és az SPLS ad közre jelentést a Producer Price Index-el (PPI). Szerdán az alábbi cégekre érdemes figyelni: ANF, TGT és az LTD. A tech szektor részvényei közül az NTAP-re és a YOKU-ra érdemes figyelni. Csütörtökön a DLTR, GME, FL és a GPS, pénteken a HNZ jelent.

S&P500 (SPY)

A piaci szereplők erősen harcolnak az október 4-e óta kialakult trendért. Pénteken az index a 200-as mozgóátlag felett zárt, az alacsony kereskedési volumen miatt azonban kérdéses, mennyire erő van a vevőkben, akiknek köszönhetően az index várhatóan a 129.3-as szintet éri majd el (kiterjesztve az októberben elért nyereséget). Ellenkező esetben az első támasz szint 121,5-nél alakulhat ki.
 

adósság Olaszország Wall Street Görögország tradenet
Kapcsolódó cikkek