Az alaptőke felemelésére a közlemény szerint apport, vagyis nem pénzbeli hozzájárulás ellenében került sor, a hosszú távú leányvállalati részesedés-konverziós programmal összefüggésben. 

A nem pénzbeli hozzájárulást Masterplast-leánycégek üzletrészei képezik. Az alaptőke felemelésével és az üzletrészek társaságra történő átruházásával a Masterplast Nyrt. Masterplast Gyártó és Kereskedelmi Kft.-ben meglévő 95 százalékos részesedése 100 százalékra, a Masterplast YU-ban meglévő 85 százalékos részesedése 100 százalékra, a Masterplast Ukrajna TOV-ban meglévő 80 százalékos részesedése 90 százalékra, valamint a Masterfoam Kft.-ben meglévő 75 százalékos részesedése 85 százalékra nő.

Az apportot szolgáltató személyek kötelezettséget vállaltak a részvények átvételére, s az átvenni vállalt részvények ellenértékét az üzletrész átruházási szerződésekben korlátozástól mentesen a társaság tulajdonába adták, az alaptőke-emelés így megvalósult - közölte a társaság.

Az apportot szolgáltató személyek közül az alaptőke-emelés cégbejegyzését és a részvények keletkeztetését követően - a korábbi részvénytulajdonokat is figyelembe véve - Bunford Tivadar, a Masterplast YU ügyvezetője, a Masterplast Nyrt. dél-európai régióigazgatója összesen 451 987 darab törzsrészvény tulajdonosává válik. Továbbá Borosh Stepan, a Masterplast Ukrajna TOV. ügyvezetője 145 776 darab, Balogh Róbert, a Masterplast Nyrt. nemzetközi beszerzési és igazgatója, a Masterfoam Kft. tagja 91 489 darab Masterplast törzsrészvény tulajdonosa lesz.