BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy zuhanás után állt talpra a Norbi Update

Ma lehetett először kereskedni a Norbi Update Lowcarb részvényekkel a Budapesti Értéktőzsdén, és sokáig úgy tűnt, hogy a papír nem ússza meg a napot komoly esés nélkül.

A 990 forintos kibocsátási ár után a nyitást követően a részvények még emelkedtek, alacsony forgalom mellett elérték az 1040 forintos értéket is, ezt követően azonban nem tudott tovább menetelni a papír.

A legtöbb elemző úgy gondolta a tőzsdei bevezetés előtt, hogy nem ér 990 forintot egy Norbi-részvény, hiszen ehhez óriási növekedést kellene elérnie a vállalatnak a következő években.

Délutánra már az eladók kerültek fölénybe, és egészen 850 forintig esett a részvény árfolyama. Végül alacsony likviditás mellett – összesen 5,6 millió forintért cseréltek gazdát a papírok – 978 forinton zárt a papír, ami mindössze 12 forintos esés az első kereskedési napon.

Az elemzők óvatosságra intik a Norbi papírok vásárlóit, hiszen kockázatosnak látszik a vállalat növekedési stratégiája, és a mai kereskedés is azt mutatja, hogy jelentős volatilitás várható.

Legalább nyolcszázezer, legfeljebb 2,2 millió darab részvényt akartak piacra dobni, végül közel 832 ezret sikerült, ami 823,5 millió forintnak felel meg.

Boér Levente, az OTP Alapkezelő portfoliókezelője a Világgazdaságban megjelenet cikkében korábban figyelmeztetett: a Schobert házaspár jelentős összeget vesz ki a cégből, az új befektetők pedig megkapják a cég egy kis szeletét, és vele együtt az összes jövőbeli kockázatot, a tőzsdei bevezetés és Andre Agassi költségeit,mindezt egy valószínűleg nagyon illikvid papír formájában. "Azaz végeredményben úgy tűnik, hogy Norbiék a kisbefektetők pénzén akarnak nagyot álmodni" - vélte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.