Pénz- és tőkepiac

Nagy pénzeket kapnak a focisták az Eb-nyolcaddöntőért

Nagy pénzt jelent a magyar focistáknak, hogy Németország győzelmével Észak-Írország ellen már bebiztosította a magyar válogatottnak a továbbjutást a legjobb 16 közé.

Miután az A és C csoport harmadikja, azaz Albánia és Észak-Íroszág is csak három ponttal zárt, így Magyarország már a portugál meccs eredményétől függetlenül továbbjutott, hiszen négy pontos. A hat csoportból ugyanis a négy legjobb harmadik kvalifikálja magát a 16 közé - írja a Bors.

Ez a siker nemcsak szakmai, de anyagi haszonnal is jár a magyar játékosoknak. Fejenként 20 millió forintos bónusszal számolhatnak. Már az Eb-re jutásért 8 millió eurót (2,5 milliárd Ft) fizetett az UEFA az MLSZ-nek, amit elvileg már szét is osztott a játékosok között. A selejtezőkön nyújtott teljesítmény, és a játékpercek függvényében a legnagyobb összeget, 40 millió forintot Dzsudzsák Balázs vihette haza.

Az Eb-szereplésért szintén jár prémium. A csoportkörös győzelemért egymillió, a döntetlenért félmillió eurót utal az UEFA az MLSZ-nek. Vagyis a portugál meccstől függetlenül a csapat már megkeresett 470 millió forintot, amihez hozzájön még ugyanennyi, a nyolcaddöntő eléréséért ugyanis 1,5 millió euró jár az érintetteknek - olvasható a szerdai Borsban.

eb MLSZ magyar válogatott Foci-Eb Dzsudzsák
Kapcsolódó cikkek