Pénz- és tőkepiac

Szakiskola fejlesztési program indulhat hamarosan

Korszerűsítési programot indítana a kormány szakiskolák felújítására és modernizálására.

Korszerűsítési programot indítana a kormány szakiskolák felújítására és modernizálására – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Szakmák éjszakája II. kerületi rendezvényén pénteken. A politikus hangsúlyozta: a szakképzés átalakítása a duális képzés bevezetése után a következő évek során az iskolaépületek felújításával, modernizálásával válhat teljessé. Kiderült az is, hogy a kormány folytatni kívánja a hiányszakmák oktatásának támogatását.[caption id="" align="alignleft" width="600"]Kép: AFP Kép: AFP[/caption]

A szakemberhiányt itthon képzett munkaerővel kell megoldani, külföldi munkaerő toborzására csak a legvégső esetben kerülhet sor - szögezte le Varga, majd kitért rá: jelenleg 67 ezer betöltetlen álláshely van Magyarországon, a jól képzett szakemberek biztos megélhetésre számíthatnak.

Végül kijelentette, ahhoz, hogy a kormány céljaival összhangban mindenki jobban élhessen, szükség van a fenntartására. Ehhez nélkülözhetetlenek a jól képzett szakemberek. A német minta alapján kialakított új szakképzési rendszer a gazdaságnak stabil hátországot, a munkavállalóknak pedig elhelyezkedési lehetőséget biztosít.

szakiskola Varga Mihály fejlesztés
Kapcsolódó cikkek