Pénz- és tőkepiac

Az IT-szektor szárnyalásán nőne a cég

A biometrikus azonosítási technológiára helyezi a hangsúlyt az OTT-ONE menedzsmentje, a kereslet elsősorban külföldön nagyobb mértékű.

Az áprilisban elhatározott alaptőke-emelésből befolyó forrásokat is felhasználták a Secure Connection Solutions néven futó, biometrikus azonosításon alapuló biztonságtechnikai rendszer fejlesztéséhez, melyet az OTT-ONE cégcsoport és stratégiai partnere, az iSRV Zrt. közösen hozott létre. E termékek magas biztonságot tesznek lehetővé mind a hang- és videoalapú kommunikáció, mind a biztonságos fájlátvitel területén. A termékek különleges kialakítású, teljesen egyedi fejlesztésű hardver- és szoftverelemekből épülnek fel, és lehetőséget biztosítanak bizonyos felhasználói köröknek egyedi titkosítási megoldások igénybevételére.

Forrás: shutterstock

Megkezdődött a rendszer bevezetése, s mindez, valamint a világ biztonságtechnikai piacán tapasztalható hatalmas növekedés megerősíti a cégcsoportot azon törekvésében, hogy ezt az üzletágát a jövőben folyamatosan fejlessze. Meggyőződésük, hogy globálisan is folyamatosan növekszik az igény a legkorszerűbb, biometrikus azonosítást használó technológiák alkalmazására. Ezért a következő időszakban még nagyobb hangsúlyt helyeznek a biztonságtechnikai megoldások nemzetközi értékesítésére és külföldi partnerek felkutatására.

Idén április 28-án döntött zárt körű alaptőke-emelésről a társaság közgyűlése. Eszerint 31 forintos áron, 144 millió forint értékben bocsátottak ki részvényeket. Így az alaptőke 542,160 millió forintra emelkedett.

A cégcsoport biometrikus azonosításon alapuló szoftveres szolgáltatásainak fejlesztése elég misztikusnak tűnik első hallásra a befektetői fülnek. Az IT-biztonságtechnika minősített esetéről van szó. Az első szint egy eszköz birtoklásával összefüggő azonosítás, ilyen például a Egy következő szint, amikor jelszóval történik az azonosítás. Ezeknek természetesen léteznek különböző kombinációi: például a bakkártya esetében, ahol a bankkártya azonosít, és még egy jelszóra (PIN) is szükség lehet a hozzáféréshez. A biometrikus azonosító-rendszerek már egy harmadik szintet képviselnek, amikor nem elég a jelszó, a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie az azonosításkor. Az azonosítás történhet ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel, esetleg retinavizsgálattal vagy a tenyér alapján.

A hírre a kurzus elrugaszkodott az egy hónapja stabil támaszként szolgáló, többször is tesztelt 45 forintos szintről, felhúzott 49 forintig, majd pénteken korrigált, újra tesztelte a támaszt, s a 45 és a 47 forintos szintek között oldalazott.

A papír továbbra is ígéretes, minthogy a menedzsment a rohamosan bővülő IT-piac által diktált gyorsabb növekedést célozza. A Világgazdaság információi szerint akkora a piaci érdeklődés a titkosított kommunikációs és az egyéb, biometrikus azonosításon alapuló eszközök iránt, hogy a menedzsment folyamatosan külföldön tárgyal a potenciális vevőkkel.

IT-szektor OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek