Pénz- és tőkepiac

Úttörő lépést tesz az Aranykor a nyugdíjpénztári piacon

A hazai pénztárpiacon elsőként vezet be portfóliómegosztási lehetőséget a legnagyobb független szereplőként működő Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár.

A jogszabályi környezet 2016-ban teremtette meg a lehetőséget a két portfólióban történő megosztására. A negyven szereplős önkéntes nyugdíjpénztári piacon a 10 százalékos piaci részesedésű Aranykor fejlesztette ki és biztosítja elsőként és jelenleg egyedüliként ezt a lehetőséget.

Forrás: Flow PR

Az újítás egyik legnagyobb előnye, hogy a szolgáltatást választók ezáltal teljesen személyre szabhatják a befektetésüket. Az innováció ideális választás azoknak, akik nagyobb, akár több millió forintos vagyonnal rendelkeznek a pénztárban, és megtakarításuk egy részét szívesen tartanák magasabb hozamelvárású, ezzel együtt magasabb kockázatú portfólióban, de azoknak a pénztártagoknak is kedvező lehetőség, akik azért tartják két pénztárban nyugdíj-megtakarításukat, mert két, eltérő kockázatú portfólió választására eddig nem volt lehetőségük egy pénztáron belül.

Előnyös azoknak a nyugdíjcélú megtakarítóknak is, akik a nyugdíjhoz közeledve fokozatosan alacsonyabb kockázatú portfólióra váltanának, de egyelőre nem a teljes megtakarításukkal.

Egyre többekben tudatosul, hogy a gondtalan nyugdíjas évekhez szükséges öngondoskodást már egészen korán, akár a húszas éveikben érdemes elkezdeni. Ám ahogy az évek múlásával változik élethelyzetünk, úgy módosulhatnak a megtakarítással kapcsolatos igényeink is. Ahogy nő a megtakarított vagyonunk, és ahogy közeledünk a nyugdíjas éveinkhez, úgy merül fel egyre gyakrabban, hogy a befektetéseink kockázatát személyes igényeinkhez szabhassuk.

- mondta dr. Hardy Ilona, az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár alapító elnöke.

Forrás: Flow PR

Az Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai négy különböző eszköz-összetételű és hozamelvárású portfólió közül választhatják ki azt a kettőt, amely jelenlegi helyzetükhöz és jövőbeni céljaikhoz leginkább igazodik.

A mérsékelt kockázati szintű, rövid- és hosszú lejáratú állampapírokat tartalmazó Csendélet portfólió 5 éven belüli megtakarításokhoz ideális. A 10 év körüli megtakarításokhoz ajánlott, közepesnél alacsonyabb kockázati szintű Harmónia, valamint a közepes kockázati szintű Egyensúly portfóliók növekvő arányban a fejlett- és a fejlődő világ részvényeit is kínálják. A közepesnél magasabb kockázati szintű, 15 éven túli megtakarításokra optimalizált Lendület portfólió fő elemei a hosszú lejáratú állampapírok, amelyek mellett magasabb arányban vannak jelen a fejlődő- és fejlett világ részvényei is.

 

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár portfóliómegosztás nyugdíj- előtakarékosság
Kapcsolódó cikkek