Pénz- és tőkepiac

Még az idén amerikai tőzsdére megy a Bitcoin

December 18-án elindítja a Bitcoin határidős jegyzését a származtatott tőzsdei termékek legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange.

A származtatott tőzsdei termékek, úgynevezett derivatívák legnagyobb tőzsdéjét működtető Chicago Mercantile Exchange (CME Group) pénteken bejelentette, hogy december 18-án elindítja a határidős jegyzését – írja a Reuters. A világ legnagyobb határidős árutőzsdéje éppen egy hónapja hozta nyilvánosságra, hogy engedélyt ad a Bitcoin határidős ügyletekre, ennek konkrét határidejét azonban csak most közölték.

Forrás: AFP

A CME Group Bitcoin derivatívja készpénz-elszámolású lesz és a vállalat Globex és ClearPort elnevezésű elektronikus kereskedési platformjain lehet majd kereskedni vele.

A chicagói szerint az amerikai pénzügyi szabályozótestülettel folyó hosszú, átfogó tárgyalási folyamat során sikerült elérni a kriptopénzzel való kereskedés bevezetését. A meghatározó amerikai tőzsdei szereplő a Bitcoint egy új, eddig feltérképezetlen piacnak tekinti, amely komoly fejlődés előtt áll.

A dátumra már az egy hónappal korábbi bejelentés óta vártak a befektetők, a Bitcoin utóbbi hetekben produkált rendkívüli erősödését is jórészt ennek a lépésnek tulajdonították az elemzők.

A Bitcoin sokadik történelmi csúcsát megdöntve szerdán átlépte a 10 000 dolláros álomhatárt , azóta pedig már 11 500 dollár körül is járt a digitális pénz árfolyama, ezzel idén tizenegyszeresére nőtt a értéke.

A legnagyobb amerikai tőzsde, a Nasdaq üzemeltetője is hasonló lépést fontolgat, ők a jövő év második negyedévétől tennék lehetővé a kriptopénz kontraktusával a kereskedést.

kriptopénz Chicago Mercantile Exchange határidős jegyzés tőzsde bitcoin
Kapcsolódó cikkek