Pénz- és tőkepiac

Óránként hat káresetet jelentettek a Generalinál az ünnepek alatt

Közel 1400 káresetet jelentettek december 24. és január 1. között a Generali Biztosítónál összesen közel 250 millió forint értékben, ami naponta átlagosan 155, illetve óránként 6 káresetet jelent. A háztartásokban a legtöbb kárt a vezetékes víz és a tűz okozták.

A legtöbb bajt a karácsonyi időszakban is a vezetékes vízzel kapcsolatos károk okozzák – az ünnepek alatt több mint 430 ilyen eset történt a Generali ügyfeleivel, több mint 40 millió forint értékben – derül ki a biztosító közleményéből.

Forrás: AFP

Karácsonyi kárként említhető, amikor a bekapcsolva hagyott izzósor zárlat miatt meggyújtotta a karácsonyfát a család távollétében, és több szoba is leégett a lakásban. Gyakori és egész évben jellemző azonban, hogy a napjainkban megnövekedett áramfelhasználást nem bírják a régi vezetékek, laza kötések, melyek elektromos zárlatot, tüzet okozhatnak.

A karácsonyi ünnepek alatt most közel 30 tűzeset történt, amelyek értéke több mint 31 millió forint. Sőt, közel 10 robbanásról is érkezett bejelentés, amelyek összértéke elérte a közel 17 millió forintot.

Az összes káresetet tekintve a legtöbben Budapesten jártak pórul december 24. és január 1. között, ahonnan több mint 340 bejelentés érkezett közel 70 millió forint értékben. Az esetek számát tekintve a megyék közül Pest megye végzett az élen közel 130 bejelentéssel, míg Csongrádban és Borsod-Abaúj-Zemplénben egyenként közel 80 esetet jelentettek. A legkevesebb kár Nógrád és Tolna megyékben történt: ott a bejelentések száma 20 alatt maradt – közölte a biztosító.

Generali Biztosító káreset biztosítás
Kapcsolódó cikkek