Pénz- és tőkepiac

Rekordbevételt jelentett a TeamViewer

Középtávon egymilliárd eurós árbevételi célt tűzött ki a frankfurti tőzsde sikercége.

Rekordbevételt jelentett a tavalyi negyedik negyedévről a távoli számítógépes támogatásokat és távmunka-szolgáltatásokat megvalósító TeamViewer. A riportált negyedévet 128,1 millió eurós árbevétellel zárta, szemben az egy évvel korábbi 106,9 millió euróval, ami 32 százalékos emelkedést jelent. Míg a korrigált EBITDA marzs 56 százalékos volt.

A tavalyi évben így 460, 3 millió eurós árbevételt realizált a cég, ami 44 százalékos növekedés az előző évi 390 millió euróhoz képest. A korrigált EBITDA marzs 56 százalék volt 2020-ban, míg 2019-ben 55 százalék körül alakult ez a mutató. A vállalat készpénzállománya 224,5 millió euróra dagadt, ami 56 százalékos növekedést jelent a tavalyi év folyamán.

Fotó: Sebastian Gollnow/dpa

A menedezsment az idei évben az 525-540 millió eurós sávba várja az árbevételt, s az a célkitűzése, hogy 2023-ra elérjék az egymilliárd eurós bevételi szintet. A cég egyrészt az ügyfélkör bővítését célozza, másfelől, a vállalatok teljes értékláncának digitalizásához kínál megoldásokat.

A tavalyi tavasz egyik sikersztorija volt a német tőzsdén a TeamViewer, mert a járványhelyzet és az otthoni munkavégzés előtérbe kerülése jelentős ügyfélállomány-bővülést hozott a távoli elérési szolgáltatásokkal foglalkozó cégnek – vélekedett Grébel Szabolcs, a KBC elemzője. Ám szerinte van még egy másik fontos profitot ígérő terület, ugyanis felvásárolták a kiterjesztett valósággal és Internet of Things (IoT) megoldásokkal foglalkozó Ubimax Gmbh-t, amelynek szemüvegekre épülő megoldásai például a logisztikai folyamatokat segítik, de távoli elérésen alapuló támogatási feladatokat is el lehet látni velük.

A vállalat részvényét 2019 őszén vezették a tőzsdére, s a cég már a járvány előtt i bekerült a harminc legnagyobb technológiai céget tömörítő TecDAX indexbe.

A árfolyama az elmúlt egy hónapban 40 euró közeléből 46 euró fölé emelkedett.

IoT TeamViewer TecDAX Ubimax
Kapcsolódó cikkek