Pénz- és tőkepiac

Tőkét emel az EHEP

közel 20 millió forint forráshoz jut a tevékenység és stratégia nélküli üres tőzsdei társaság.

Az EHEP igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva elfogadta a társaság 2020. évi beszámolóját 12 millió 312 ezer forint teljes átfogó negatív jövedelemmel (veszteség), melyet eredménytartalékba helyezett.

A BÉT honlapján azt is közzétette a társaság, hogy az igazgatóság új törzsrészvények zártkörű forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás ellenében megvalósuló zártkörű alaptőke-emelésről döntött. Az alaptőke-emelés összege 800 ezer forint, mellyel összefüggésben 20 ezer darab, egyenként 40 forint névértékű és 1000 forint kibocsátási értékű törzsrészvény kibocsátására kerül sor.

A törzsrészvények kibocsátási értéke összesen 20 millió forint, a felemelt teljes alaptőke nagysága 21 millió 988 ezer 480 forint lesz.

A társaság részvényesei elsőbbségi joggal rendelkeznek, s a március 30-i részvényesi helyzet az irányadó. Az alaptőke-emelés megvalósulásáig az igazgatóság és a felügyelő bizottság díjazás nélkül látja el feladatát.

Fotó: Shutterstock

A tevékenység nélküli társaság legutóbb januárban hívta fel magára a figyelmet, amikor az egyik nagytulajdonos, a DVG kitárazása indított elképesztő hangulati ralit. Akkor néhány nap alatt 1300 forintról 3000 forint közelébe emelkedett a kurzus. Azóta ugyan jelentős volt a lecsorgás, de 2000 forint közelében sikerült megkapaszkodnia az árfolyamnak.

Bár a társaságnak se tevékenysége, se stratégiája, de a tőzsdére lépés olyan költséges és hosszadalmas folyamat, hogy egy tőzsdei társaság önmagában is értéket képvisel. És az EHEP köz kézhányada már 72 százalék fölötti, ami komoly potenciált jelent.

BÉT tőzsde EHEP
Kapcsolódó cikkek