Pénz- és tőkepiac

Privát kötvény aukcióra készül az Etsy

Tavaly még egyike volt a sztárpapíroknak, aztán idén tavasszal már a bizonytalan kilátású részvények között találtuk a kézműves termékekre fókuszáló e-kereskedelmi vállalatot. Most aukcióra készül az Etsy.

A társaság 1 milliárd dollár tőkét szeretne bevonni egy privát kötvény aukció keretében, s a bejelentés alapján átváltható kötvényeket bocsátana ki a vállalat és a befolyó összeget általános vállalati célokra, valamint saját visszavásárlásra fordítaná – mondta Józsa Bence, az Equilor elemzője.

Fotó: Shutterstock

Hozzátéve: a saját részvény vásárlást a menedzsment talán azzal indokolhatja, hogy a részvény árfolyama közel 35 százalékot esett a márciusi csúcs óta.

A keddi kereskedés során 1,1 százalékot emelkedett a részvény.

Tavaly nagyot ment az Etsy. A karantén intézkedések ugyanis felszámolták a hagyományos kirakodó vásárokat és a kézműves termékek gyártói is home office-ba vonultak. Bár a platform korábban is népszerű volt, de a karantén intézkedések szinte beterelték a virtuális térbe a korábban vásározó amatőr kézműveseket, megerősítve az eladói oldalt.

Bár az idei első negyedéves profit is meghaladta az elemzői várakozásokat, de már a felhasználói bázis növekedésének lassulásáról számolt be a vállalat.

Etsy kötvény aukció árfolyam
Kapcsolódó cikkek