Pénz- és tőkepiac

Pozitívan kezdődött a pénteki kereskedés az amerikai tőzsdéken

A Dow Jones index 0,16 százalékos, az S&P-500 index 0,26 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,43 százalékos emelkedéssel kezdte a kereskedést.

Az előző napot az S&P-500 index rekordon zárta, sorban a hatodik egymást követő napja. A Nasdaq Composite index pedig rekordja közelében jár. A pénteki nyitás előtt közzétett foglalkoztatási adatok vegyes képet mutattak ugyan, a munkanélküliségi ráta a várt csökkenés helyett emelkedett, a foglalkoztatottak száma viszont nőtt, mégpedig 10 hónapja a legnagyobb mértékben. Összességében a foglalkoztatás alakulása csillapította a piac aggodalmait a Fed monetáris szigorításának megkezdésével szemben. 

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 0,66 százalékkal állt alacsonyabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 74,73 dolláron, a Brent ára pedig 0,44 százalékkal csökkent 75,51 dollárra. Az olajár lefelé korrigált ugyan pénteken, de ezzel együtt is a 2018 októberi árszint közelében tartózkodik. Az olajár másfél százalékos heti áremelkedés elé néz, miután a WTI ára több mint 10 százalékkal, a Brent ára több mint 8 százalékkal ment fel június hónapban. Az év eleje óta a WTI ára 58 százalékkal, a Brent ára 48 százalékkal emelkedett.

Az eurót 0,10 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1836 dolláron, az arany spot ára 0,70 százalékkal emelkedett 1789,39 dollárra unciánként.

Dow Jones tőzsde New York Nasdaq Composite
Kapcsolódó cikkek