A koronavírus legújabb változata szinte hisztérikus reakciót váltott ki. Számos ország készül lezárni a határait a vírussal érintett országok felől és a piacok is zuhanni kezdtek. Az eladási hullám nem kímélte a kockázatos eszközöket, így a kriptovalutákat sem.

Fotó: Shutterstock

A közel 8 százalékot, a második legnagyobb kriptoeszköz, az ether közel 10 százalékot dobott le az értékéből, de a bitcoin már 20 százalékkal lejjebb van a hónap során elért, 69 ezer dollár körüli történelmi csúcsánál.

Ugyanakkor érdemes felidézni, hogy ezen eszközök árfolyama szélsőségesen volatilis, így hasonló mértékű mozgások lassan már normálisnak számítanak a szektorban.

Nincs megállás, egyre feketébb a péntek a tőzsdéken

Tovább romlik a nemzetközi befektetői hangulat, miután a WHO rendkívüli ülést hívott össze az új vírusvariáns miatt. A BUX index kora délután 2,2 százalékos esést mutat, a vezető részvények közül az OTP papírok árfolyama fest a legrosszabbul (-3,4 százalék), de 1 százalék felett esik a Richter és a Mol is. A forint egyelőre bírja a strapát, 367,9 forinton áll az euró.