A kriptovaluták rajongói majdnem megszerezték az amerikai alkotmány egy példányát, ám végül abban az esetben nem jártak sikerrel. Úgy tűnik azonban tanultak az esetből, amikor újabb DAO-t hoztak létre, ezúttal az Alejandro Jodorowsky Dűne feldolgozásának terveire licitáltak és nyertek is. 

A rendező 1974-re már kultikus státuszt vívott ki magának és elhatározta, hogy a Dűnéből készít egy filmet. A tervek szerint a stáb része lett volna többek között Salvador Dalí, Mick Jagger és Orson Welles is, miközben a film zenéjét a Pink Floyd írta volna. A forgatókönyv szerint a film 14 óráig tartott volna, így végül Hollywoodban senki nem döntött a film finanszírozása mellett.

Fotó: Joeal Saget / AFP

A film koncepciójáról azonban készült egy könyv, mindössze 20 példányban, mellyel a rendező a stúdiókat járta, hogy finanszírozókat találjon az ambiciózus tervekhez. Ezekből került egy kalapács alá még novemberben, ami végül 2,66 millió euróért, a kikiáltási ár több mint százszorosáért kelt el. Mint a hétvégén kiderült, a győztes licitet a DAO nevében adták le, ezúttal láthatóan nem bízva semmit a véletlenre. 

A probléma azonban, mint a szervezet Twitter bejegyzéséből kiderül, hogy nem sikerült az alkotás tulajdonjogát és az ahhoz fűződő szerzői jogok közötti különbséget értelmezni, ezért a csoport tervei az alkotás közzétételéről és az az által inspirált animációs sorozatról nem megvalósíthatóak. Mindenesetre a kriptovaluták forradalmaként a csoport radikálisan új módon vásárolt egy könyvet, ami előtte 2019-ben még mindössze 42,500 dollárért cserélt gazdát.