Pénz- és tőkepiac

Biden az orosz duma tagjait is szankciókkal sújtja

A Biden-kormány szankciókat készít elő az orosz állami duma, az oroszországi parlament alsóházának több mint 300 tagja ellen, hogy megbüntesse Moszkvát ukrajnai inváziója miatt

A Wall Street Journal által megtekintett belső kormányzati dokumentumok szerint Biden elnök a duma elleni szankciókat már európai útján bejelenti. Csütörtökön, amikor találkozik a szövetségeseivel, hogy a további lépésekről tárgyaljanak. Amerikai kormányzati tisztviselők azt közölték, hogy a szankciókat az USA, a G7 és az EU közösen jegyzi.

Partnereinkkel közösen további szankciókat fogunk bevezetni Oroszországgal szemben, és szigorítani fogjuk a már meglévőket, hogy megakadályozzuk azok megkerülését, és biztosítva legyen a szigorú végrehajtás

– nyilatkozta Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

Fotó: Bryan Olin Dozier / AFP

Részleteket egyelőre nem árultak el az elnök által bejelenteni kívánt új büntetőintézkedésekkel kapcsolatban.

Joe Biden a héten Brüsszelbe és Lengyelországba utazik. Varsóban találkozik Andrzej Duda lengyel elnökkel, aki további amerikai segítséget és megerősített katonai jelenlétet szorgalmaz a NATO keleti szárnyán.

Az Amerikai Egyesült Államok már több mint kétszeresére növelte katonai jelenlétét az országban. A korábbi 4000 fős létszámmal szemben jelenleg közel 10 000 amerikai katona állomásozik Lengyelországban.

 

Biden Oroszország Állami Duma EU ukrajnai háború szankciók NATO G7
Kapcsolódó cikkek