BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magasra tették a mércét az OTP-s elemzők

Péntekre virradóra teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az OTP-csoport, az elemzők szerint magas profitszámokkal. A hét elemző megkérdezésével készített konszenzus szerint a hitelintézeti csoport 131 milliárd forintos adózott eredményt ért el a 2021. október–decemberi időszakban, ezen a soron 67 százalékkal nőhetett a profit. A korrekciós tételek levonása utáni számviteli eredményt 126 milliárdra várják a szakértők.

Elemzők szerint a bankcsoport működési költségei 7 százalékkal emelkedhettek, míg a bevételek 16 százalékkal gyarapodtak. A működési eredmény 27 százalékkal, 178 milliárd forintra nőtt – vélik a szakértők.

Ha beigazolódnak a várakozások, a bankcsoport 504 milliárd forintos nettó eredménnyel (számviteli profit: 461 milliárd) zárta a 2021-es évet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.