A Volkswagen-konszern meghozta a döntést arról, hogy prémium márkái hamarosan csatlatkoznak a Forma1-hez – számolt be róla a Reuters.

Herbert Diess VW-vezérigazgató hétfőn jelentette be, hogy az Audi és a Porsche egyaránt megméreti magát az autóversenyzés csúcskategóriájában.

Már hónapok óta fel-felröppentek híresztelések arról, hogy a két márka tárgyalásokat folytat a versenysorozatba történő belépésről. Diess elmondása szerint a két márka közül a Porsche előkészületei előrébb tartanak.

Fotó: Lluis Gene

A német autógyártó korábban még nem vett részt a Forma-1-ben, ugyanakkor a rali-világbajnokságban a Red Bull-lal közösen már versenyzett. Azt még nem közölte, hogy milyen formában (motorgyártóként, vagy önálló csapatként) tervezi a sportágba való belépést.

Márciusban még arról szóltak a hírek, hogy az Audi kész körül-belül 500 millió eurót (190 milliárd forint) ajánlani a brit luxus sportautó-gyártó McLaren F1-es csapatáért, és a felvásárlás útján csatlakozna a világbajnokság mezőnyéhez. A Porschéval kapcsolatos iparági pletykák a Red Bull istállóval való hosszú távú partnerséget vizionálták.

Mindkét márka belépésére pár éven belül kerülhet sor.

Nemcsak a sport terén áll nagy változások előtt a Volkswagen-csoport: a Porsche gőzerővel készül a 2022 negyedik negyedévére tervezett tőzsdei bevezetésére.