Átváltoztatható kötvények kibocsátásával történő finanszírozásról, illetve potenciális részesedésszerzésről írt alá a CyBERG Corp.-pal szerződést az amerikai Yorkville Advisors által képviselt befektetési alap 1,2 milliárd forint keretösszegig – közölte a hazai tőzsdei cég.

Ezzel a CyBERG bővíti finanszírozási lehetőségeinek körét, ami a továbbiakban is az akvizíciókkal, a fejlesztési kapacitás bővítésével és a finanszírozás optimalizálásával összefüggő célokat szolgálja, továbbá komoly lehetőséget jelent a nemzetközi, intézményi befektetői kapcsolatok bővítésére is.

Az aláírást követően az első ütemben 150 millió forint névértékű átváltoztatható kötvényt vesz az amerikai alap.

Stack,Of,Hungarian,Money,(forints),20000,Forint,Banknotes,Forint,Coins
Fotó: Shutterstock

A CyBERG közleménye azonban figyelmeztet, hogy a megállapodás aláírása esetén is előfordulhat, hogy a menedzsment nem kívánja a teljes 1,2 milliárd forintos keretösszeget felhasználni, így a kötvénykibocsátás akár lényegesen kisebb összegre korlátozódhat.

A kötvények átváltoztatása esetén a vállalat alaptőkéje megemelkedik, azaz a kötvényeket bevonják, és azok helyébe új – a jelenlegi sorozatba tartozó – törzsrészvényeket bocsát ki a társaság. Amennyiben pedig a ténylegesen kibocsátott kötvényt a befektető lejáratig tartja, úgy nem szerez részesedést a CyBERG Corp.-ban, és értelemszerűen a tőkeemelés is elmarad.

Az amerikai székhelyű Yorkville Advisors több mint 20 éve kínál rugalmas tőkemegoldásokat mikro- és kis kapitalizációjú tőzsdei társaságok számára növekedésük felgyorsítása érdekében. A társaság számos magánbefektetési alap globális befektetési menedzsere. Alapjainak tőkéjét testreszabott strukturált adósság- és részvénybefektetéseken keresztül helyezi el. Alapjai széles körű befektetési mandátummal rendelkeznek számos ágazatban és földrajzi területen.