Hétfőn startolt a BÉT középvállalatokra szabott Xtend kategóriájában az EU-Solar 1000 darab, 250 ezer forint névértékű részvénye, melyből 999 darab a társaság elnöke, Petre András tulajdonát képezi, míg 1 darab közkézen forog. Kötésre az első napon nem került sor.

Nyilvános kibocsátás még nem történt, ezzel kapcsolatban a későbbiekben várható több információ – mondta a VG-nek Várkonyi Tamás gazdasági vezérigazgató-helyettes, az igazgatóság tagja. Hozzátéve: a hazai napelemes cégek közül elsőként az EU-Solar lépett parkettre, s tőzsdei jelenlét most elsősorban a transzparenciát célozza, a tőzsdei követelmények teljesítése és a társaság tevékenységének átláthatósága fontos üzenet a piacnak. 

Installing,A,Solar,Cell,On,A,Roof
Fotó: Shutterstock

Döntő részben lakossági ügyfeleket szolgál ki a társaság, de a kkv-szektorban is egyre aktívabb. A napelemek telepítése mellett akkumulátorok és elektromos autó-töltők értékesítésével foglalkoznak.

A csengetési ceremónián Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Petre András, az EU-Solar alapítója és vezérigazgatója, valamint a tőzsdére lépést tanácsadóként támogató PwC csapata vett részt. 

A pécsi vállalat, mely 10 év alatt lett garázscégből tőzsdei társaság, együtt fejlődött a hazai szolárpiaccal,az elmúlt években jelentős terjeszkedésbe kezdett, tevékenységével immár az ország teljes területét lefedi, s tanácsadói és telepítői állománya meghaladja a 800 főt.