Bár a magyar vállalati szektorra nehezedő, frissen bejelentett extraprofitadó jelentős részét várhatóan a Molnak kell majd befizetnie a magyar államkasszába a következő két évben, ezzel együtt nem mindenki látja borúsan a magyar olajtársaság kilátásait.

A HSBC elemzője pénteken 300 forinttal emelte meg eddig is kifejezetten optimista, 3600 forintos árfolyamvárakozását a hazai társaság papírjaira. A friss, 3900 forintos célár alapján mintegy 55 százalékos rali előtt állhat a A brit bankház ajánlása változatlanul vétel.

2017.05.19.  MOL százhalombattai Dunai Finomítója. Fotó: Móricz-Sabján Simon EZT NE HASZNÁLD!!!!!
Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Refinitiv által készített elemzői konszenzusban szereplő célár jelenleg 3269 forint, ami 31 százalékos felértékelődési lehetőséget jelent. Hat brókerház vételt, négy pedig tartást javasol.

A Mol részvényei a csütörtöki nagy zuhanást követően valamelyest magukra találtak pénteken, kora délutánig közel egy százalékkal emelkedett a kurzus.

A HSBC ma az OTP-t is górcső alá vette, a közel 600 forintos célárcsökkentés ellenére a vezető magyar bankpapírtól is jelentős árfolyamemelkedésre számítanak a következő 12 hónapban.