Befektetői konferenciát tartott hétfőn a JPMorgan, amelyen a részvényesek legnagyobb örömére megemelte idei eredményvárakozását a legnagyobb amerikai bank. 

A nettó kamatbevételt az év elején jelzett 53 milliárd dollár helyett immár 56 milliárd dollárra várja 2022-ben a pénzintézet,

 döntően a hitelállomány közel 10 százalékos várható bővülésének, valamint az emelkedő kamatkörnyezet kedvező hatásainak köszönhetően.

Traders work on the floor at the closing bell of the Dow Industrial Average at the New York Stock Exchange on January 10, 2019 in New York. - Wall Street stocks rose for a fifth straight session on Thursday, overcoming disappointing holiday sales from Macy's and other retailers following a day of choppy trade.The Dow Jones Industrial Average finished up 0.5 percent at 24,000.76.The broad-based S&P 500 also gained 0.5 percent to 2,596.59, while the tech-rich Nasdaq Composite Index advanced 0.4 percent to 6,986.07. (Photo by Bryan R. Smith / AFP)
Fotó: BRYAN R. SMITH / AFP

A bejelentésre bő hét százalékkal ugrott meg a JPMorgan részvényeinek ára a hétfői kereskedésben, a hurráoptimizmus pedig a szektortársakra is átterjedt. A Citigroup árfolyama 6,8, a Bank of America kurzusa 6,6 százalékkal, lőtt ki a szektortárs javuló kilátásaira, de a többi amerikai nagybank részvényeit is zsákolták a befektetők. 

A Wells Fargo 5,6, a Morgan Stanley négy, a Goldman Sachs papírjai pedig 3,6 százalékkal drágultak. A bankszektor így jócskán felülteljesíti az egyébként ugyancsak nagyot erősödő S&P 500, illetve Dow Jones indexeket. Az amerikai részvénypiac két zászlóshajója 1,6, illetve 1,8 százalékos pluszban állt nem sokkal a zárás előtt.