Hétfőn lépett a BÉT Xtend parkettjére az EU-Solar. Bár kötés még nem történt, ami nem meglepő, mert az 1000 darab részvényből 999-et az alapító Petre András birtokol. De az elvi lehetőség azért adott az ajánlattételre.

Ennek ellenére történnek érdekes dolgok a kispapír háza táján. A társaság május 31-én tartja évi rendes közgyűlését. A tavalyi év adózott eredménye 1 773 915 ezer forint volt. És a BÉT honlapján közzétett közgyűlési előterjesztések szerint az előző üzleti év adózott eredményével kiegészített szabad eredménytartalék felhasználására vonatkozó indítvány, hogy 441 987 000 forintot fizessenek ki osztalékként. Ami részvényenként 441 987 forint osztalékot jelent. A részvények névértéke 250 ezer forint. Piaci ára egyelőre nincs a részvénynek.

Az osztalékfizetés fordulónapja 2022. december 15. Osztalékra az a részvényes jogosult, akit a fentiek szerinti osztalékfizetési fordulónapon a részvénykönyvbe bejegyeznek. Az kifizetésére a fentiek szerinti osztalékfizetési fordulónapot követő naptól kezdődően, legkésőbb 2022. december 31. napjáig kerül sor. 

Miután a magyar piacon a 10 százalékos osztalékhozam már kifejezetten csábítóan hat, a kockázatmentes hozam meg olyan 7 százalék körül van, tulajdonképpen az EU-Solar már 4 milliós árfolyamon is érdekes lehetne a jelenlegi részvényszám mellett.