Látványosan enyhült az eladói nyomás a forinton kora délutánra a nap eleji jelentős gyengülést követően, amikor egészen a 396-os szintig drágult az euró. A hazai fizetőeszköz délig közel öt forintot korrigált, így jelenleg 391 forint környékén jegyzik a közös európai fizetőeszközt, ami 0,3 százalékos erősödést jelent.

A reggeli pánikszerű eladások után délután valamelyest stabilizálódni látszik a helyzet a Budapesti Értéktőzsdén is. A BUX bő négyszázalékos mínuszban, 37 800 pont közelében jár a nap közepén. A hazai nagypapírok közül egyedül a Richter tartja magát, a gyógyszergyártó szerdai záróértéke közelében oldalaz.

Stack,Of,Banknotes,As,Background,(hungarian,Forint),500,Forint,Banknote
Fotó: Shutterstock

Az OTP kurzusa 3,9 százalékos veszteséget mutat, a nyitást követően még 8600 forintig adott bankpapír ezzel 9430 forintig kapaszkodott vissza. A Magyar Telekom ötszázalékos esést követően 384,5 forintnál jár, a nap eddigi legnagyobb vesztese, a Mol viszont továbbra is nyolc százalék feletti mínusznál jár. Az olajtársaság részvényeit 2530 forint alatt lehet megvásárolni.

A parketten a vállalati extraprofitokra kivetendő különadók hírére végigsöprő eladási hullámmal csupán néhány hazai papír tud dacolni. A legjobban teljesítő kispapír, a Delta 2,5 százalékkal drágult, az Akko részvényei 1,6, a reggel újabb cégfelvásárlást bejelentő Gloster pedig 2,1 százalékkal erősödik. Mellettük csak az ingatlanpiacon érdekelt Graphisoft Park jár még pluszban.