A Nio részvényei több mint 4 százalékkal gyengültek a csütörtökön, az amerikai tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben, miután a német Handelsblatt üzleti lap közölte, hogy az Audi védjegyjogai megsértése miatt indított pert az elektromos járműveket gyártó kínai vállalat ellen.

South Korean models pose with Germany's Audi motors new model S6 (L) and S8 (R) during an unveiling show in Seoul, 22 February 2007. The S8 car equipped with a 5,200cc V10 engine is priced at 181.3 million won (193,098 USD) on the South Korean market. AFP PHOTO/JUNG YEON-JE (Photo by JUNG YEON-JE / AFP)
Fotó: JUNG YEON-JE / AFP

Az Audi ugyanis azt állítja, hogy a Nio Európában most bevezetni kívánt ES6 és ES8 modelljeinek megnevezése kísértetiesen hasonlít, s ezáltal összetéveszthető az Audi S6 és S8 modelljeinek elnevezésével.

"Az Audi, mint sok sikeres vállalat, mindig igyekszik átfogó védelemben részesíteni védjegyjogait" - erősítette meg az eljárást a vállalat szóvivője. „A kínai gyártó olyan modellneveket választott az európai piacra, amelyek véleményünk szerint sértik az Audi védjegyeit". Az ügy jogi tisztázása még folyamatban van, ezért az Audi nem kívánt további részleteket közölni.

A Nio európai leányvállalata Münchenben hasonlóan visszafogottan nyilatkozott. "Nem kommentáljuk a folyamatban lévő eljárásokat" - mondta egy szóvivő.