A társaság igazgatóságának döntése értelmében  befektetési tárgyalásokat indít az OXO Technologies Holding a Factoree.online nevű cseh technológiai társasággal – jelentette be közleményében a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriájában jegyzett társaság. 

A cseh cég egy olyan digitális piacteret fejlesztett, mely aggregátorként nyújt megoldást az egyedi gyártású fém alkatrészek egyébként hagyományosan lassú megrendelési és gyártásai folyamataira. 

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

A platform lehetőséget biztosít a gépipari ágazat szereplői számára, hogy jelentősen gyorsabban, átláthatóbban és költségkímélő módon kerüljenek gyártásra a megrendelt alkatrészek, így orvosolva az ipari nagyvállalatok (OEMs) beszerzési problémáit. A vállalat több mint 1500 leszerződött gyártói partnerével több mint 5000 géppel képes lefedni az egyre növekvő volumenű egyedi gyártású fém alkatrészek megrendeléseit. A platform árazási rendszerét egy mesterségesintelligencia-alapú algoritmus támogatja, melynek köszönhetően akár 24 órán belül megérkezik a megrendelő számára a legyártandó alkatrészek egyedi árajánlata. 

A vállalkozás bevétele abból származik, hogy az anyag- és gyártási költségre számítanak fel egy dinamikusan változó haszonkulcsot, melynek mértéke átlagosan 25 százalék. A 2021-es évben 800 ezer euró összegű forgalom mellett több mint 200 ezer eurós árbevételt realizáltak. 

Jelen befektetési körben legfeljebb 1,2 millió euró tőkeemelést terveznek végrehajtani – melynek nagyobbik hányadára a cseh Presto Ventures már befektetési ajánlatot tett más befektetők kisebbségi részvétele mellett, 

az OXO Technologies Holdingnak maximum 400 ezer euró befektetésére van lehetősége.