Piacnyitás után nem sokkal pluszokat mutatnak a fontos tengeren túli mutatók. Az ipari Dow Jones 0,7 százalékot megy felfelé, az S&P 500 pedig kicsivel több mint 1 százalékot erősödik. A technológiai NASDAQ majdnem másfél százalékos pluszban van.

Európa a piaczáráshoz közeledve ünnepi a hangulat. 1,3 százalékkal kerül feljebb a londoni FTSE, a frankfurti DAX pedig majdnem 1,4 százalékkal bővül. A párizsi CAC40 több mint 1,3 százalékkal erősödik. A mediterrán börzék szintén zöld felfelé mutató nyilakkal jellemezhetők. A milánói index több mint másfél százalékos pluszban van, a madridi mutató pedig 1,3 százalékot erősödik.

Bull,Run,Or,Bullish,Market,Trend,In,Crypto,Currency,Or

Fotó: Shutterstock

A Wall Street-i nyitás után a forint erősödni tud a vezető devizákkal szemben. Több mint egy százalékos a plusz az amerikai dollárhoz képest, ezzel 361,92 a kereszt.

Az euró esetében majdnem 1,1 százalékos pluszban jár a magyar fizetőeszköz, ami 387,69-es árfolyamot jelent.

Az árupiacon a Brent északi kőolaj továbbra is a 120 dolláros lélektani határ fölött van.

A tengeren túli piacnyitáskor 0,7 százalékkal drágult a Brent 120,48 dollárra.

A WTI amerikai könnyűolaj sincs sokkal lemaradva északi kollégájától. 0,6 százalékosemelkedés mellett 119,56 dollárt kell adni a WTI hordójáért.

Az arany gyenge emelkedést mutat a cikk írásának pillanatában. Valamivel több mint 0,3 százalékot drágul a sárga nemesfém, ezzel 1856,2 dolláron áll a jegyzése.