Az amerikai részvények emelkednek Jerome Powell szavaira. A Federal Reserve elnöke a szenátusi meghallgatásának második napján arra figyelmeztetett, hogy a gyorsan emelkedő kamatlábak recesszióval fenyegetnek.

A piac jól reagált rá, hogy Powell elismerte a recessziós kockázatokat a szenátusi meghallgatáson. Ugyanakkor kijelentette, hogy a Fed mindaddig nem vág kamatot, amíg egyértelmű bizonyítékot nem lát az csökkenésére.

The,Federal,Reserve,(,Fed,),To,Control,Interest,Rates.
Fotó: Shutterstock

Csütörtökön napközben az S&P 500 35,84 ponttal, azaz 1 százalékkal, 3795,73 pontra emelkedett. A Nasdaq Composite Index 179,11 ponttal, azaz 1,6 százalékkal, 11232,19 pontra erősödött. A Dow Jones 194,23 ponttal, azaz 0,6 százalékkal, 30677,36 pontra emelkedett.

A Wall Street Journal emlékeztet, hogy a befektetők az elmúlt napokban többnyire adták a kockázatosabb eszközöket, mert egyre nőtt az aggodalom, hogy recessziót eredményeznek a Fed erőfeszítései az infláció megfékezésére. A befektetők egyre kevésbé optimisták azzal kapcsolatban, hogy a Fed úgynevezett puha landolást tud tervezni, ahol a kamatlábak emelésével anélkül fékezik meg az inflációt, hogy recesszióba taszítanák a gazdaságot.