Az elmúlt napok eufóriája után negatív korrekció kezdődött a pesti tőzsdén, az eladási hullámban a BÉT vezető indexe, a BUX  a kereskedés végére 2,2 százalékot zuhant és 40 036 ponton zárt. A forgalom 7,9 milliárd forintos volt. A vezető részvények mind alulteljesítettek, bár Richter papírjai rövid időn keresztül a zöld sávban mozogtak. 

People and Economic crisis zuhan esik tőzsde
Fotó: Shutterstock

Az esésben az OTP és a Mol papírjai jártak az élen, az olajtársaság részvényei 2,9 milliárdos forgalomban cseréltek gazdát, az árfolyam 3,8 százalékot zuhant és 2914 forinton zárta a napot. Mélyrepülésbe kezdtek az OTP részvényei is, a bankpapír 2,6 százalékos csökkenést követően 8530 forinton hagyta el a parkettet. Forgalma 3,8 milliárd forint volt. A Magyar Telekom 88,8 millió forintos forgalom mellett 2,1 százalékot veszítve 335 forinton zárta a napot. A Richter végül félszázalékos mínuszban zárt, 7175 forintot ért a nap végén. A kisebb kapitalizációjú tőzsdei cégek közül az eSense munkaerő-közvetítő remekelt, hiszen az 5,1 százalékos erősödésével verte a mezőnyt.

A BÉT-hez hasonlóan a magyar fizetőeszköz is gyengélkedett az euróval és a dollárral szemben.

Tőzsdezáráskor 396,3 forintot kellett fizetni egy euróért, valamint 374,2 forintot egy dollárért, ami enyhe erősödés a reggeli 374,6 forint után.