Székely Gábor személyében ESG-igazgatót nevezett ki az AutoWallis csoport – közölte hétfő délelőtt a autós vállalata. A lépésre az ESG-minősítésre történő felkészülés érdekében került sor. A társaság célja, hogy a régió 14 országában jelen lévő csoport tagjai egységes ESG-stratégia szerint működjenek, és döntéseiknél kiemelten kezeljék a fenntarthatósági célokat.

Fotó: Millok Tamas / Fotomillok

Székely Gábor a kinevezését követően megtartja eddigi pozícióját is, azaz továbbra is a befektetői kapcsolatok igazgatója marad.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis az ESG-igazgató kinevezésével párhuzamosan a mindennapokban is erősíti a fenntarthatósági szemléletet.

A társaság a Deloitte-ot bízta meg, hogy elkészítse ESG-jelentését, és segítsen az ESG-minősítés mihamarabbi megszerzéséhez szükséges további intézkedések kidolgozásában. Azért esett az AutoWallis választása a tanácsadó cégre, mivel nemcsak hazánk egyik meghatározó szakértői csapatával, hanem számottevő autóipari tapasztalatokkal is rendelkezik.

A cég kiemelt célja, hogy a működéséhez kapcsolódó hulladékok minél magasabb arányban legyenek újrahasznosítva, a cégcsoport a mindennapi működését energiahatékonyabbá tegye, és minél nagyobb arányban vegyen igénybe megújuló energiaforrásokat, valamint előnyben részesítse a környezettudatos beszállítókat

– mondta el Székely Gábor a kinevezését követően.

Emellett a csoport fokozni kívánja társadalmi felelősségvállalását és a vállalatirányítás során is az ESG-keretrendszerben meghatározott céloknak kíván megfelelni.