Új szintre ugrott a tőzsdén jegyzett ingatlanos cég – áll a Duna House gyorsjelentésében. Hangsúlyozzák, 

a Duna House csoport valaha volt legerősebb negyedévét jelentette a mostani második negyedév.

Fotó: Vemi Zoltan

Az olasz akvizíció kapcsán létrejövő eurókitettség stabilitást ad a társaságnak, az árbevétel több mint fele, és az EBITDA 60 százaléka Olaszországból származik. Hozzáteszik, hogy a mostani gazdasági helyzet kihívásokat tartogat a társaság számára. Ugyanakkor a csoport 9,1 milliárd forintra növelte árbevételét, tisztított core EBITDA-ja éves alapon megduplázódott, 1,2 milliárd forintra ugrott. A core adózott eredmény 111 százalékkal nőtt, és elérte a 947 millió forintot.

 

Felidézik, hogy a

 társaság 2016. novemberi tőzsdére lépése óta 760 százalékkal növelte negyedéves eredményét, meghatározó üzleti

szegmense a pénzügyi közvetítés lett, amely a bevételek és az EBITDA 80 százalékát adja.

 A részvényárfolyam ugyanakkor az IPO óta mindössze 22 százalékkal emelkedett.

Immár Olaszország a csoport legnagyobb eredménytermelő országa, az innen érkező EBITDA 0,8 milliárd forintot tesz ki, a magyarországi tevékenységből 0,5 milliárd forintnyi, míg a lengyel operációból 29 millió forint EBITDA származott.

Fotó: Vemi Zoltán

Folytatódott a negyedévben a Forest Hill projekt lakásainak átadása,

 további 3,5 milliárd forint nettó vételárú lakás átadása várható az év második felében, ha a második épületsor is megkapja a használatbavételi engedélyt. Júliusban végtörlesztette projekthitelét a csoport. A projektből várt teljes cash flow 4,7-4,8 milliárd forint lesz.

A gazdasági környezet változására a gyorsjelentésben a menedzsment úgy reagál, hogy a csoportnak ugyan több kihívással kell megküzdenie az év folytatásában, már csak a lakáshitelek átárazódása miatt is, de

 összességében tarthatónak látják az éves előrejelzéseiket.


A Duna House jelentésére a befektetők csak csütörtökön tudnak reagálni, miután az ingatlanos cég piaczárás után közölte számait.