A tengerentúli piacnyitás előtt jelentett az amerikai–kanadai Molson Coors multinacionális sörgyártó, mely itthon a Borsodi anyavállalata. Amíg a második negyedévi profit megfelelt az elemzői várakozásoknak, addig az árbevétel elmaradt a konszenzustól.

Advertising for Molson Canadian beer outside a bar in downtown Edmonton.On Thursday, May 5, 2022, in Edmonton, Alberta, Canada. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Artur Widak / NurPhoto via AFP

A Molson Coors 1,19 dolláros egy részvényre jutó eredményt jelentett be a 2,92 milliárd dolláros bevétel mellett. Míg az Investing.com által megkérdezett elemzők 1,19 dolláros EPS-t vártak 2,94 milliárd dolláros bevétel mellett.

A Molson Coors részvényei közel 42 százalékot zuhantak az idei évben.  Alulteljesítenek az S&P 500 kosárban, amely átlagosan 13,59 százalékot esett.

A Molson Coors a szektorral együtt mozog. Pénteken jelentett a szektortárs a Procter&Gamble, melynél az 1,21 dolláros EPS nagyjából megfelelt az 1,22 dolláros konszenzusnak, de a cég profit warningot adott ki. A Nestle csütörtökön szintén a várakozásoknak megfelelő 2,18 dolláros második negyedéves EPS-t jelentett.