Közzétette kedd délelőtt a következő évekre vonatkozó, frissített eredménycéljait a Masterplast. Az építőipari anyagokat gyártó magyar társaság az idei évre a korábbinál 10 millió euróval magasabb, 225 millió eurós forgalommal, de az eddig várttal lényegében megegyező, 26,7 milliós EBITDA-val számol, az adózott profit 18 millió euró fölé futhat be, ez mintegy másfél millió euróval jobb az év eleji várakozásnál.

Sárszentmihály 2020.06.05.Masterplast Nyrt.foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság Sárszentmihály 2020.06.05.
Masterplast Nyrt.
foto: Vémi Zoltán/Világgazdaság
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A jövő évtől azonban még magasabb fokozatba kapcsolhat a vállalatcsoport, amely 2024-re már 350 millió, 2025-re pedig 450 millió euró közeli bevételt vár. Az adózott nyeresége három év múlva átlépheti a 40 millió eurót.

Az eddigi tervekben az idei évre még 215 millió eurós árbevétel mellett 26,6 milliós EBITDA és 16,5 milliós adózott nyereség szerepelt, 2024-re pedig 305 milliósra hízó forgalommal, közel 41 milliós EBIDTA-val, valamint 26,5 millió eurós nettó nyereséggel kalkuláltak.

A társaság kedd délelőtt befektetői konferenciát tart, ahol az új eredményvárakozások mellett ismerteti frissített stratégiáját is. Az eseményről később részletesen is beszámol a VG.

A Masterplast várható eredménye
 

Az már a keddi rendezvény előtt kiderült, hogy a Masterplast újabb nyilvános részvénykibocsátást tervez, illetve hogy Szerbiában építene kőzetgyapotgyárat húszmillió eurós értékű beruházással, amelyhez állami támogatást is tervez igénybe venni.

A részvényállomány hígításának hírére 5,5 százalékos eséssel reagált a Masterplast árfolyama kedd délelőtt, még a friss eredményterv közzététele előtt.