Fél évre karanténba kerülnek a SET Group papírjai jövő szerdától a Budapesti Értéktőzsde ma meghozott elkülönítési szankciója nyomán.

2019.03.26.
SET Group 
foto: Kallus György/Világgazdaság
2019.03.26.SET Group foto: Kallus György/Világgazdaság
Fotó:  Kallus György / Világgazdaság

Az eddig a BÉT Standard kategóriájában jegyzett társaság részvényeivel szeptember 28-tól a következő hat hónap során aukciós modellben lehet kereskedni.

A tőzsdeüzemeltető emellett felszólította a kibocsátót, hogy a jövőben fokozottan ügyeljen a BÉT üzletszabályzatának betartására, valamint arra, hogy haladéktalanul rendezze a börze felé fennálló, mintegy 2,24 millió forintos díjtartozását.

Amennyiben a cég a tartozásait továbbra sem rendezi, illetve ha a jövőben sem tesz eleget díjfizetési kötelezettségének, a BÉT további
szankciót alkalmazhat vele szemben. 

A renitens SET Groupnak a BÉT mellett a jegybankkal is meggyűlt a baja a közelmúltban. A piacfelügyeletet ellátó MNB szerint a célvizsgálat alatt álló társaság ugyanis hónapok óta nem teljesíti adatszolgáltatási kötelezettségét, akadályozva ezzel a felügyeleti eljárást. A jegybank ezért a legsúlyosabb szankciót, a SET-részvények tőzsdei terméklistáról való törlését is kilátásba helyezte a múlt héten.

A jegybank még május 3-án felfüggesztette a SET Group papírjainak tőzsdei kereskedését, felügyeleti bírságot szabott ki és feljelentést is tett, mivel a kibocsátó nem tette közzé határidőben a 2021-es pénzügyi évről készített éves jelentését. A felfüggesztés azóta is érvényben van.