Nem sok hiányzott a BUX-nak szerdán, hogy a kereskedés utolsó szakaszában előző napi záróértéke fölé emelkedjen, végül azonban 0,1 százalékkal alatta maradt, és 40 554 ponton búcsúzott a parkettől. A részvénypiac forgalma ugyanakkor még a 4 milliárd forintot sem érte el.

MNB logisztikai központ. Forint. pénz 2017.09.05. foto: Vémi Zoltán MNB logisztikai központ. Forint. pénz 2017.09.05. foto: Vémi Zoltán
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Ami nem sikerült a hazai tőzsdeindexnek, azt simán végrehajtotta az OTP, amelynek árfolyama – 2 milliárd forintos forgalom mellett – hasonló ívet írt le ugyanis, mint a BUX, azzal a különbséggel, hogy 0,6 százalékkal, kereken 8900 forintig erősödött.

Még jobban teljesített a 3,3 százalékkal, 295 forintig hajrázó Magyar Telekom.

A Richter és a Mol az árnyékos oldalon maradt. A gyógyszerpapír kurzusa – vélhetően a közel másfél százalékkal izmosodó forinttól nem egészen függetlenül – 1,5 százalékkal, 8060 forintig esett, míg az olajrészvény záróértéke 0,2 százalékkal, 2464 forintig süllyedt.

A forint régen mutatott már ilyen formát, mint amit szerdán láthattunk, hiszen egy nap alatt, nagyjából tőzsdezárásig a 414 euró-forint feletti régióból 408,7-es árfolyamig erősödött.

Ha lehet, még látványosabb volt a rali a dollárral szemben, hiszen reggel még majd 416 forintot kellett adni a zöldhasúért, estefelé pedig már 406 forint alatt is váltották.

Ebből már az is kiderül, hogy az euró közben paritás fölé emelkedett, amit a gyenge amerikai ingatlanpiaci adatok okoztak.