Szerdán megkezdődött a Masterplast Nyrt. újonnan kibocsátandó részvényeinek lakossági jegyzési időszaka. A vállalat nagyságrendileg 8-10 milliárd forintos nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonást tervez új részvények kibocsátásával a növekedési terveinek finanszírozásához. Az újonnan kibocsátandó részvényeket kizárólag az OTP Banknál lehet jegyezni, lakossági és intézményi ügyfeleknek egyaránt.

Masterplast 2022.09.27. Vémi Zoltán / Világgazdaság
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A lakossági értékesítésben részt vevő befektetők számára a jegyzési időszak 2022. október 5-én 9 órakor kezdődött és 2022. október 14-én 14 órakor fejeződik be. Az intézményi értékesítésben részt vevő befektetők számára a részvényjegyzési időszak 2022. október 10-én 9 órakor kezdődik és a 2022. október 14-én 18 órakor zárul. 

A Masterplast döntése alapján a részvényjegyzési ársáv 4000–4400 forint.

A lakossági befektetők 4400 forintos maximális áron adhatják be jegyzési igényüket, ha a jegyezni kívánt részvények ellenértékével megegyező összeg az OTP Banknál vezetett fizetési számlán a részvényigénylési nyilatkozat megtételével egyidejűleg rendelkezésükre áll. A végleges árat az intézményi jegyzés lezárását követően a Masterplast és az OTP Bank az ársávon belül együttesen határozza meg. Ha a kialakuló végleges ár a maximális árnál alacsonyabb lesz, a különbözetet a lakossági befektetőknek visszatérítik. 

A Masterplast árfolyama
 

Az MFB Vállalati Beruházási és Tranzakciós Magántőkealap képviseletében eljáró Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kötelező erejű szándéknyilatkozatban jelezte, hogy szándékában áll a nyilvános értékesítés során intézményi befektetőként az újonnan kibocsátandó részvények megvásárlására kötelező érvényű ajánlatot tenni 3 milliárd forint összegben. 

A Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealap nevében és képviseletében eljáró Széchenyi Alapok Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kész megfontolni, hogy intézményi befektetőként szintén részt vegyen az intézményi értékesítésben maximum 3 milliárd forint összértékben.

Meglovagolja a szigetelési lázat a Masterplast

A közelgő ellenére élénk szigetelőanyag-piacra számít a Masterplast, amely az ásványgyapotgyártás elindítása mellett az egészségiparban és a moduláris építészetben is lehetőségeket lát. A vállalat 50 millió euró értékű beruházásokat tervez, ehhez még idén 8-10 milliárd forintos részvénykibocsátás jöhet. Az osztalékfizetésnél továbbra is konzervatív a vezetőség.