Az FTX pénteken kért csődvédelmet, a MarketWatch szerint a cég volt vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried azóta elveszítette összes, 1,6 milliárd dolláros vagyonát, de valószínűleg nem ő az egyetlen ismert személyiség, akinek a pénze bánja az esetet. (Egy dollár 391,39 forint.) A kripto iránti érdeklődés ugyanis nagyon felerősödött az elmúlt években, és profi sportolók, valamint művészek is fektettek bele pénzt. Például Tom Brady, a Tampa Bay Buccaneers amerikaifutball-csapat irányítója, akinek a figyelmét a bukás remélhetőleg nem tereli el a játékról, mert a csapatával ma a Seattle Seahawksszal találkozik az Allianz Arénában. Ez az első amerikaifutball-mérkőzés Münchenben, ahol a 70 ezer jegy percek alatt elkelt.

Dec,12,,2021;,Tampa,,Fl,Usa;,Tom,Brady,During,An
Brady a hetedik gyűrű megszerzése után szállt be az FTX-be. 
Fotó: Shutterstock


Néhány hónappal azután, hogy 2021-ben megnyerte hetedik Super Bowlját, Brady és akkori felesége, Gisele Bündchen részvénytulajdont kapott az FTX-ben, valamint némi kriptót is. Brady a vállalat nagyköveteként szolgált, Bündchen pedig az FTX környezetvédelmi és társadalmi kezdeményezésekkel foglalkozó tanácsadója volt. Mindketten szerepeltek az FTX több tévéreklámjában is. „Hihetetlenül izgalmas időszak ez a kriptovilágban, és Sam és a forradalmi FTX-csapat újra meg újra felnyitja a szememet a végtelen lehetőségekre – mondta akkor Brady. – Ez a különleges lehetőség megmutatta számunkra, hogy mennyire fontos megtanítani az embereknek a kripto erejét, miközben egyúttal visszaadunk a közösségeinknek és a bolygónknak. Itt az esélyünk, hogy valami igazán különlegeset hozzunk létre, és alig várom, hogy lássam, mire leszünk képesek együtt” – tette hozzá. A gazdasági portál szerint nem világos, hogy Brady és Bündchen 2021-ben mennyi részvényt kapott, de az FTX 32 milliárd dollár értékű tőkét vont be néhány hónappal az üzlet bejelentése után.


Hasonló a helyzet Steph Curryvel, az NBA-bajnok Golden State Warrior sztárjával is, aki szintén tavaly kapott részesedést a cégben, és lett az FTX globális nagykövete. Sem ő, sem Brady, Bündchen és az FTX képviselői nem válaszoltak a MarketWatch megkeresésére, hogy kommentálják az értesülést.