Várhatóan megközelíti a 2 milliárd forintot a BÉT Xtend-piacán jegyzett Navigator Investments 2022-es árbevétele – közölte a vállalat.

Close-Up Of Hand Using Mobile Phone BTC price prediction movement on trade graph close up. Stocktrader making prediction of bitcoin price movement. Uptrend or downtrend trade graph.
Fotó: Olga Shevtsova / EyeEm

A cég magántőke-befektetésekkel, vállalatfinanszírozással és stratégiai menedzsmenttel foglalkozik, befektetőként pedig elsősorban ipari, termelő és szolgáltató vállalkozásokat vásárol fel és működtet a faipar, a fémszerkezet gyártás, valamint a szerszám- és alkatrészgyártás területén.

Emellett a társaság az Xtend-platformon az új bevezetések kijelölt tanácsadójaként számos vállalkozás tőzsdei bevezetését, részvénykibocsátását és tőkeemelését menedzseli.

Az Xtend-re bekerült 21 társaság közül 9 bevezetés – köztük a DM-Keré és a Glosteré – köthető a nevéhez.

A Navigator még terjeszkedő fázisban van, stratégiájában a meglévő vállalkozások mellé több, generációváltással küzdő, hazai kis- és középvállalkozás felvásárlását tűzte ki célul – írják.

A társaság a következő években további tőkebevonást és 3-4 akvizíciót tervez, amivel 10 milliárd forintos árbevételt és 1,5 milliárd forint EBITDA-t érhet el.

A vállalat egyszeri tételektől tisztított EBITDA-ja amúgy jelentősen javult az elmúlt négy évben is. 

A 2019-es 33 millió forintról 2022-re csaknem 300 millió forintra ugorhatott, az árbevételhez viszonyított előreláthatóan 15 százalékos margin mellett.

Pro-forma konszolidált összehasonlításban pedig 157 millió forintról 296 millió forintra emelkedhetett.

A céget eddig nem igazán fedezték fel a befektetők, idén eddig összesen 10 darab cserélt gazdát, 6800 forintos árfolyamon.

Nem csak egy tucat: 12 újonc érkezett a magyar tőzsdére

Az év során 12 társaság jutott el a tőzsdei bevezetésig, ezzel 18-ra nőtt az Xtenden jelen lévő vállalatok száma.