Átmenetileg felfüggeszti az amerikaidollár-bankszámlákat érintő tranzakciókat a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance. Az intézkedés szerdán lép életbe, és a tájékoztatás szerint csak átmeneti lesz. A lépés miértjére a kriptotőzsde nem adott magyarázatot, ám kiemelte, hogy más devizák, például az euró, továbbra is használhatók.

Kyrenia,,Cyprus,-,June,21,,2019:,Binance,Mobile,App,Running
Fotó: Shutterstock

A Binance szóvivője azt is kiemelte, hogy a banki átutalást a felhasználók kevesebb mint 0,01 százaléka használja, és hitelkártyával, a Google Pay vagy az Apple Pay alkalmazásokkal továbbra is lehet újabb forrásokat a tőzsdére juttatni. Dollárt kivenni már valószínűleg problémásabb az oldalról. Az események ilyen alakulása

akár jót is tehet a kriptók árfolyamának, hiszen a Binance-ről így leginkább a virtuális eszközök formájában lehetséges felvenni az ott tárolt összegeket.

A kriptocégek régóta küszködnek banki partnerek felhajtásával, amin tovább rontott az FTX összeomlása és az azt követően növekvő hatósági figyelem. A múlt hónapban a Binance közölte, hogy a Signature Bank kezeli a felhasználók tranzakcióit, de csak 100 ezer dollárnál nagyobb összegek esetében lehet azokat végrehajtani. A New York-i bank decemberben arról beszélt, hogy szeretné mintegy 10 milliárd dollárral csökkenteni kitettségét a szektor irányába – írja a Bloomberg

A Signature volt az FTX banki partnere is, ám a banknak nem tűnt fel, hogy sosem látott mértékű csalás lebonyolításában működik közre. A hatóságok figyelme miatt nehezen banki kapcsolathoz jutó szektor problémái valószínűleg pont emiatt nem terjedtek át a hagyományos pénzügyi szektorra a tavalyi évet jellemző zuhanás során. 

A Binance bankhoz jutását valószínűleg az sem segíti, hogy továbbra sem tudni, melyik országban működik a vállalat.