Az első negyedévben 61 milliárd svájci frank (23,4 ezer milliárd forint) nettó eszközkiáramlást szenvedett el a Credit Suisse, a hétfői közleményük szerint a betétek kivonása akkor sem állt meg, amikor már a rivális UBS (az állammal karöltve) megvásárolta a 167 éves pénzintézetet. 

A signs of Swiss bank Credit Suisse is seen in Basel, on April 4, 2023 on the eve of the general meeting of shareholders following the takeover by UBS of Credit Suisse hastily arranged by the Swiss government on March 19, 2023 to prevent a financial meltdown. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
SWITZERLAND-BANKING-CORPORATE-MEETING-SHAREHOLDER-FINANCE-MERGER
Fotó: AFP

Jó néhány CS-ügyfél döntött jelentős készpénzfelvételről, illetve a lejáró betétek meg nem hosszabbításáról. A betétállomány 67 milliárd frankkal csökkent az első negyedév alatt. A bank valószínűleg utoljára publikált időszakos gyorsjelentést. 

A vagyonkezelési üzletágban már csak 502 milliárd frankot forgatnak, szemben az egy évvel korábbi 707 milliárddal. Az első negyedév végén a Credit Suisse 108 milliárd frank nettó hitelfelvétele volt az UBS-mentőcsomag mellé összeállított 200 milliárdos állami garanciaalapból. Az új tulajdonos bejelentette, hogy leépíti a CS befektetési banki üzletágát.