Pénz- és tőkepiac

FTX-től a mesterséges intelligencia felé

Brett Harrison még idejében elhagyta a süllyedő hajót, így most már a mesterséges intelligenciával házalhat.

A póruljárt kriptotőzsde, az FTX amerikai leányvállalatának egykori elnöke, Brett Harrison – ki gondolta volna? – a mesterséges intelligencia területén látja a jövőt új cégével, az Architect Financial Technologies-zel. A vállalkozás intézményi szintű kereskedőszoftvert kínál, amit a ChatGPT-vel kombinálna, lehetőséget adva a felhasználóknak, hogy programozási tudás nélkül írjanak kereskedési algoritmusokat.

Hands,Of,Robot,And,Human,Touching,Through,Virtual,Grid,On Hands of Robot and Human Touching Through Virtual Grid on Black Background. Virtual Reality or Artificial Intelligence Technology Concept 3d Illustration
Fotó: Shutterstock

Harrison – aki az FTX bukása előtt elhagyta a céget, és aki ellen nem emeltek vádat – minderről a Bloomberg TV-nek adott interjúban beszélt, hozzátéve, hogy ezzel lejjebb szállíthatják az algoritmusokon alapuló kereskedési stratégiák belépési küszöbét. Ennek ellenére az Architect főként intézményi ügyfeleket szólítana meg és a szolgáltatás működne hagyományos piacokon is, mint a chicagói árutőzsde, de akár olyan kriptopiacokon is mint a Coinbase.

Az egykori FTX vezetőnek nem volt könnyű dolga a pénzbevonással sem, miután sokan kételkedtek abban, hogy érdemes egy bukott vállalkozás vezetőjének öteletét támogatni, de azért januárban csak érkezett 5 millió dollárnyi finanszírozás az Architect számára. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által a Coinbase és a Binance ellen indított perek kapcsán Harrison elmondta, hogy ha a világos szabályok elérése a cél, úgy az hosszadalmas és drága lesz.

Az SEC szerint nem a szabályok világosságával van a gond, hanem azzal, hogy a kriptoszektor figyelmen kívül hagyja azokat.

 

FTX mesterséges intelligencia Coinbase
Kapcsolódó cikkek