Larry Fink optimista szavai újabb lendületet adtak a legnagyobb kriptodeviza elmúlt hetekben kissé ellaposodó ralijának, egészen éves csúcsa megdöntéséig űzve ezzel a árfolyamát. 

Blackrock,And,Bitcoin,Logo,On,Dark,Background,With,Shiny,Details.
A BlackRock bitcoin-ETF-e hatalmasat lendíthet a kriptopiac elfogadottságán.
Fotó: Shutterstock

A BlackRock alapkezelő vezérigazgatója egy élő interjúban magasztalta a legnagyobb kriptodevizát, amelynek a kurzusa ennek hatására több mint 3 százalékot erősödve 31 520 dollárig menetelt. Fink a Fox Business adásában azt mondta, a kriptodevizák szerepe az aranyéhoz hasonlítható a legjobban, mivel szerinte ezekkel az eszközökkel is kiválóan lehet védekezni az a devizaárfolyamok kilengése és a gazdasági nehézségek ellen. 

Tegyük egyértelművé: a bitcoin egy nemzetközi eszköz. Nincs kötve egyetlen devizához sem, így azok értékvesztése ellen kiváló alternatívát kínál a befektetők számára

– fejtette ki a BlackRock vezére.

Fink kriptopiaci optimizmusa a világ legnagyobb alapkezelőjének pozicionálásában is meglátszik: a BlackRock ugyanis nemrég beadta saját kérelmét egy bitcoint követő szabályozott ETF létrehozására, amelyet ha megkapnak, valódi úttörői lesznek az alternatív devizák széles körű elfogadtatásának.

A Bitcoin árfolyama 1 éves
Kiemelkedően mozgalmas évet tudhat maga mögött a bitcoin árfolyama

A Fink vezette alapkezelő tevékenysége egyre nagyobb szerepet vállal a bitcoin árfolyamának alakításában: az amerikai tőzsdefelügyelet Coinbase és Binance kriptotőzsdék elleni fellépése nemrég egészen 25 ezer dollárig rántotta le a kurzust, és a gödörből szintén csak a 9 ezermilliárd dollár felett rendelkező BlackRock bejelentése tudta kirántani.

A befektetési világ legnagyobb szereplői hitet tettek a kriptopiac mellett, idei csúcsa felé száguld a bitcoin

A hagyományos pénzügyi szolgáltatók tömegével áramlanak be a kriptotőzsdék ellehetetlenítése nyomán kialakuló piaci résekbe, a decentralizált javak világának felfutásához, úgy tűnik, csak a centralizált szereplők hiányoztak.

A digitális devizák világában azonban nem csak Finkék, de a Citadel, a Fidelity és a Charles Schwab alapkezelők, illetve az Európai Bizottság (EB) is látja a fantáziát: az EB ugyanis még mindig napirenden tartja a digitális euró bevezetésének kérdését, mely ha valóra válna, alapjában forgatná fel a teljes devizapiacot.