A VG-nek küldött hivatalos állásfoglalásban reagált a dolgozók elbocsátásáról szóló, múlt heti hírekre a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjét üzemeltető Binance. 

Illustration crypto
Fotó: AFP

Az elmúlt hat év során 30-ról közel 8 ezer fős csapattá nőttük ki magunkat szerte a világon. A következő nagy bikaciklusra készülve világossá vált, hogy a szervezeten belüli tehetségek maximalizálására kell összpontosítanunk annak érdekében, hogy agilisak és hatékonyak maradjunk

– írja a vállalat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Az átszervezés célja a vállalat szerint az, hogy a Binance szervezetén belül a legjobb tudással és szakértelemmel rendelkező személyek kerüljenek kulcspozícióba. 

Ez a folyamat bizonyos termékek, divíziók, munkavállalói juttatások és szabályzatok felülvizsgálását jelenti annak érdekében, hogy erőforrásink megfelelően, a felhasználók és szabályozók változó igényeinek mentén legyenek elosztva

– hangsúlyozzák.

A kriptotőzsde üzemeltetője ezzel együtt nem cáfolta a dolgozói állomány jelentős szűkítéséről érkező híreket.

Lapunk a The Wall Street Journal értesülései alapján számolt be múlt pénteken arról, hogy a Binance jelentős leépítéseket hajt végre, amelynek során több mint ezer munkavállalójától válhat meg a jelenleg mintegy 8 ezer főt foglalkoztató társaság. A vállalattól néhány hete távozott több csúcsvezető, köztük  Patrick Hillmann stratégiai igazgató.

A Binance és vezérigazgatója, Changpeng Zhao ellen az amerikai tőzsdefelügyelet júniusban 13 vádpontból álló keresetet nyújtott be, a többi között azt gyanítva, hogy a társaság az Egyesült Államok törvényeit megkerülve gyűjthetett tehetős amerikai ügyfeleket. A Binance határozottan tagadja ezeket a vádakat.

Csaknem száz helyen lehet Magyarországon kriptovalutával fizetni

Nagynevű piaci szereplők már tavaly is a blokklánc-technológián alapuló megoldásokat vezettek be.